100. Bejegyzés - Statisztika és a jövő

Igen, ezt is megéltük. A blog 100. posztja alkalmából szeretnék pár statisztikai adatot közzétenni, minden téren. Először is a blog 2012.05.19.-én indult el ebben a formában, ugyanis először tumblr rendszeren futott, de mivel az nem felelt meg a célnak áttértem a Google által futtatott Blogger, vagy Blogspot rendszerhez. Első poszt itt, az 1.2.5 update összefoglaló volt. Ekkor az oldalt naponta olyan 0.5 ember nézte, vagyis egy héten sem több mint 10. Szépen lassan haladtunk, ugye ekkor volt a Colos22-ről szóló felkapottsági hullám is, bár nem ez a legnézettebb poszt.
A legtöbb kattintást elnyerő poszt Andry szerkesztőtársunk nevéhez köthető, a bejegyzés pedig 'Interjú Siriussal', szerintem egyértelmű honnan a sok néző :) Második poszt, az azóta már törlésre került 'Figyelmeztetés' címet viselő, általam írt poszt, megy Colos22 és az ő mindenféle dolgairól szól, na de jöjjenek a nyers adatok:



Összes oldalmegtekintés: 25 819
Oldalmegtekintések a hónapban: 10 246
Legnagyobb forgalmi forrás: http://www.facebook.com/
Összes hozzászólás: 85
Legnépszerűbb böngésző: Google Chrome
Látogatók hazánkból: 23495
Látogatók szomszédos országokból: 815
Látogatók az Egyesül Államokból: 587
Legnépszerűbb operációs rendszer: Windows
Második legnépszerűbb operációs rendszer: Android
Legnépszerűbb keresési kulcsszó: "minefruit"
Második legnépszerűbb kulcsszó: "minecraft animáció készítés"

És akkor egy kicsit a jövőről: Terveink szerint a hamarosan megrendezésre kerülő The Survival Games esemény után a legközelebbi várható újdonság a poszt beküldés rendszer. Ez annyit takar, hogy bárki küldhet majd be bejegyzéseket, és elbírálás után kikerülnek az oldalra. Ezzel mi is és ti is jól jártok, mivel nézettebb lesz az oldal, és sokkal több poszt is lesz. Egyenlőre nagyon messzire nem akarunk tervezni, mivel sose lehet tudni, hogy mi jön közbe, de még cél a saját domain cím is, ami nem biztos, de valószínűleg a blogger rendszerétől való elszakadást is jelenti.

Mivel az oldal természetesen a nézőkért van, a nézők miatt éri meg venni a fáradságot egy poszt megírásához szeretnénk a számotokra legmegfelelőbb blogot üzemeltetni. Most a ti segítségeteket kérjük, szerintetek mivel lehetne az oldalt még jobban feldobni? Milyen ötletetek lenne a MineFruit népszerűbbé, jobbá, tartalmasabbá tételéhez? Írjátok le, hogy ti mit gondoltok, hogyan lehetne még ennél is jobb az oldal, természetesen ésszerű határok között és ha szerintünk is jó az ötlet és megvalósítható is minden erőnkel a kivitelezésen leszünk.

Végül pedig szeretném nektek, látogatóknak megköszönni az, hogy eljuthattunk idáig, lehet, hogy a 100 nem nagy szám, lehet, hogy a 25,000 megtekintés sem nagy, de lássuk be az oldal témája nagyon kis társadalmi körre irányul és ezen a körön belül az eddigi sikereink is nagyok!

Köszönjük!



Újabb bejegyzés
« Elöző bejegyzés
Régebbi bejegyzés
Következő bejegyzés »
0 Megjegyzés