Bukkit, Vanilla vagy esetleg Lan?

Vannak olyan emberek akik a mai napig nem tudnak választani hogy milyen Multiplayer móddal tudnának barátaival ismerőseivel vagy esetleg idegenekkel játszani. 

Általában a legeslegtöbbet használt Szerver mód a Bukkit. A Bukkit különleges arról hogy több ezer pluginnal lehet bővebbé tenni a játékot. Ismertebb pluginok az Essentials, World Edit és a World Guard. Ezek a pluginok azt teszik lehetővé hogy Szerverünk sokoldalúbb legyen, például az Essentials plugion olyan parancsokat tartalmaz hogy:
/home - A lakásodba portálás , /tp - Teleportálás , /hat - Blokk feltétele a fejedre,
és még sok más. A World Edit és a World Guard általában egybe található meg, mindegyik plugin más más célt szolgál, A World Edit nevéből adódóan egy Világ Editor a Szerveren! A World Guard pedig egy kiegészítője, hogy egy levédett területen az tud építkezni akinek van jogosultsága.
  
Mindegyik plugin és a Bukkit megtalálható a Letöltések menüpont alatt a Blogon!



A Második legnépszerűbb a Mojang által fejlesztett Vanilla szerver. A Vanilla volt a legelső Minecraft Multiplayer mód csak azóta a Bukkit átvette a hatalmat, hisz a Vanilla szervert nem lehet pluginokkal telenyomni. A szerver módot azoknak ajánlom akik csak gyorsan létrehoznak egy szervert hogy a barátokkal, haverokkal egyet hülyüljenek. A Vanilla viszont különleges mert ha megjelenik egy Snapshot akkor a Vanilla szerver fálj is megjelenik vele hozzá, így Multiplayeren kipróbálhatod a legújabb frissítéseket! Amint azt korábban említettem ezt a Szerver módot nem lehet plugginal gyömöszölni, a Vanilla inkább a módok terén jeleskedik. Ugyanis a Vanilla támogatja a legjobban a mód berakását, erről az Interneten rengeteg Tutorial van. Azzal hogy a Mojang feljeszti ezt a Szerver módot ezért néhány frissítéssel ezelőtt egy picit fel is turbózták: Magyar nyelv ha a Minecraft-od is. Új parancsok, és még minden más.

Letöltésért keresd fel a Mojang.com webhelyet és a legújabb frissítés alatt letöltheted!



A harmadik nem igazán egy szerver mód, de annak is lehet sorolni ez a Lan. Mi a Lan szerver? Egy szerver ami lehetővé teszi, azok számára a játékot akik egy internet kapcsolatot használnak. Lan Szerver már beépítve megtalálható a Minecraft-ban. Csak el kell índítani és azzal akivel az Internetet megosztod, azzal játszhatsz! Általában ma már inkább a Wi-Fi-n keresztül szokták a Lan-t használni.




Összegezve: Teljesen mindegy milyen szerver módot használsz.
Ha plugionossat akkor Bukkit. Ha módossat akkor Vanilla!
Újabb bejegyzés
« Elöző bejegyzés
Régebbi bejegyzés
Következő bejegyzés »
0 Megjegyzés